Податок на закордонні посилки: якими будуть нові правила ввезення

Читать на русском
ВР ухвалила поправки до Податкового кодексу щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році. Нові правила посилять ввезення громадянами товарів з-за кордону.

Верховна Рада ухвалила правки до Податкового кодексу, згідно з якими з 2019 року обмежується безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць, до 150 євро – кожна.

Про це йдеться в опублікованому у виданні «Голос України» законі «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» (законопроект №6776-д), повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з новими правилами, починаючи з четвертої посилки такі посилки обкладатимуться ПДВ (20%), митом (10%) та акцизом.

При цьому зміни правил безмитного ввезення товарів у ручному або супроводжуваному багажі сумою до 150 євро (в аеропортах – до 1000 євро) й вагою до 50 кг для тих, хто був відсутній в Україні більш ніж добу й в'їжджає до країни не частіше ніж однин раз протягом 72 годин, набули чинності 1 січня 2018 року.

Також новими правилами передбачено, що за більш частого в'їзду без податків можна ввезти товари на суму лише до 50 євро.

Відзначимо, що програма діяльності Кабміну зобов'язує Володимира Гройсмана ухвалити новий Податковий кодекс. Повний перелік обіцянок глави уряду – за посиланням.

При цьому, за даними «Слова і Діла», чотири роки тому голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна пообіцяла домагатися затвердження системи спрощеного оподаткування для малого й середнього бізнесу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: