Японія вивчає чотири варіанти початку війни за участю КНДР

Читать на русском
Влада Японії опрацьовує детальний план на випадок повномасштабної війни на Корейському півострові.

Токіо виходить з того, що Вашингтон може завдати упереджувальний удар по Пхеньяну.

Про це в неділю, 31 грудня, повідомило агентство Kyodo, пише «Слово і Діло».

США розробляють план завдання удару по КНДР – ЗМІСША розробляють план завдання удару по КНДР із метою припинення її ракетно-ядерної програми.

За його даними, уряд Японії розглядає можливі наслідки повномасштабної війни на Корейському півострові. Ця проблема, зокрема, обговорювалася на засіданні Ради безпеки Японії за участю прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе.

На цьому етапі Токіо вирішує, які дії можуть зробити Сили самооборони Японії в разі наростання напруженості. Оскільки у них немає балістичних ракет, ядерної зброї, морської піхоти або моторизованих десантних підрозділів, Японія не виключає, що в разі війни в регіоні звернеться по військову допомогу до США.

Японська влада розглядає чотири можливих сценарії початку військових операцій на Корейському півострові. Перший полягає в розв'язанні бойових зіткнень між арміями КНДР і Південної Кореї. Другий передбачає попереджуючий удар Вашингтона по Північній Кореї.

Третій варіант зводиться до вторгнення сил Південної Кореї на північнокорейську територію. В рамках четвертого Пхеньян може завдати ракетного удару по Японії.

У вівторок, 19 грудня, японська влада прийняла рішення посилити протиракетну оборону через загрозу з боку КНДР.

Так, уряд в Токіо затвердив розміщення в країні два комплекси ПРО Aegis Ashore вартістю близько 100 млрд ієн кожен (в перерахунку близько 754 млн євро). Системи ПРО будуть закуплені в США.

Раніше Північна Корея заявила про нарощування ядерної потужності.

А в США налякали Північну Корею «посиленим тиском».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: