ОБСЄ зафіксувала в зоні АТО 75 вибухів за добу

Читать на русском
Спостережна місія ОБСЄ зафіксувала 75 вибухів в зоні АТО за період з 27 грудня по 28 грудня.

Спостережна місія ОБСЄ зафіксувала 75 вибухів в зоні АТО за період з 27 грудня по 28 грудня.

Про це йдеться в звіті організації, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 29 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 29 грудня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«У Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, зафіксувавши, зокрема, більшу кількість вибухів (приблизно 70 проти 10 відповідно)», - зазначили в ОБСЄ.

Увечері 27 грудня в підконтрольному урядові Світлодарську спостерігачі чули 11 вибухів невизначеного походження і приблизно 20 черг і пострілів з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

«У Луганській області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (зафіксувавши п'ять вибухів проти одного відповідно)», - повідомили спостерігачі.

Місія ОБСЄ зафіксувала бойові броньовані машини в зоні безпеки. 27 грудня в підконтрольних уряду районах СММ виявила дві броньовані машини (типу БТР) і три розвідувальні машини (БРДМ-2) біля смт Талаківка, а також, ймовірно, дві броньовані машини типу БТР неподалік від с. Павлопіль.

Нагадаємо, за минулу добу підрозділи сепаратистів шість разів порушили новорічно-різдвяне перемир'я.

Також в штабі АТО розповіли про ситуацію на Донбасі перед Новим роком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: