США відновили видачу віз Туреччині

Читать на русском
США зняли всі обмеження на візові послуги в зв'язку з отриманням від Туреччини гарантій безпеки для співробітників американських дипмісій.

США зняли всі обмеження на візові послуги в зв'язку з отриманням від Туреччини гарантій безпеки для співробітників американських дипмісій.

Про це повідомляє посольство США в Анкарі, пише «Слово і Діло».

Ердоган звинуватив США в спробі дискредитації ТуреччиниПрезидент Туреччини Раджеп Тайіп Ердоган упевнений, що влада США хочуть покарати Туреччину за відмову слідувати нав'язаним американським сценарієм.

«Починаючи з жовтня, турецький уряд не арештовувало співробітників дипмісій США і запевнило на вищому рівні, що турецькі органи будуть доводити до відома американську владу про їх підготовку затримання в майбутньому. Виходячи з цих гарантій, держдепартамент США впевнений, що положення в галузі безпеки покращилося в достатній мірі, щоб забезпечити повне відновлення візових послуг в Туреччині», - йдеться у заяві.

Відзначається, що Вашингтон як і раніше відчуває серйозну заклопотаність з приводу звинувачень на адресу співробітників своїх дипмісій в Туреччині і продовжує консультації з Анкарою для вирішення цієї ситуації.

У свою чергу Держдепартамент США заявив, що ухвалив рішення повністю відновити процес надання віз громадянам Туреччини.

«Державний департамент впевнений, що положення в галузі безпеки покращилося в достатній мірі, щоб забезпечити повне відновлення візових послуг в Туреччині», - йдеться в заяві.

У листопаді Туреччина відновила видачу віз для американських громадян в «обмеженому обсязі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: