НБУ відкликав ліцензії ще двох банків

Читать на русском
НБУ відкликав ліцензії в Апекс-Банку і Промислово-фінансового банку у зв'язку з добровільним припиненням цими фінустановами банківської діяльності.

НБУ відкликав ліцензії в Апекс-Банку та Промислово-фінансового банку у зв'язку з добровільним припиненням цими фінустановами банківської діяльності.

Відповідне рішення ухвалило правління регулятора на своєму засіданні 26 грудня, повідомляється на офіційному сайті НБУ, пише «Слово і Діло».

Вибори голови НБУ: претендент на перемогу та політика регулятора21 грудня парламент має намір вирішити питання призначення нового голови Національного банку України. Про кандидатів на посаду очільника НБУ розповіли експерти.

Як наголошується, підставою для відкликання ліцензій стало узгодження банками з регулятором плану припинення банківської діяльності та повне виконання відповідних зобов'язань.

«Така процедура стала можливою завдяки ухваленню в березні 2017 року закону України «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків», у рамках якого акціонери банку можуть ухвалити рішення про припинення банківської діяльності без ліквідації й продовжити працювати на ринку фінансових послуг чи проводити інші види господарської діяльності», – повідомили в НБУ.

Також у Нацбанку нагадали, що раніше регулятор за аналогічною процедурою відкликав банківську ліцензію в банку «Фінансовий партнер». Окрім того, рішення про добровільне припинення банківської діяльності ухвалив Кредит-Оптима-банк.

Раніше Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ «Родовід Банк».

Нагадаємо, банківська система України стабілізувалась, і в зв'язку з цим Національний банк не очікує падіння великих банків найближчими роками.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: