Стало відомо, коли звільнені з полону українці прибудуть до Києва

Читать на русском
Прибуття до Києва звільнених з ОРДЛО українців  після обміну полоненими очікується близько 21:00 середи.

Прибуття до Києва звільнених з ОРДЛО українців після обміну полоненими очікується близько 21:00 середи.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив радник президента України Юрій Бірюков, передає «Інтерфакс-Україна».

Не твоя війна: що зробила влада для миру на Донбасі?У зоні АТО вчергове оголосили новорічне перемир'я, а Донбас через три роки більше нагадує бомбу із запущеним годинниковим механізмом. Оцінку ситуації дали експерти.

«Ми очікуємо, що це буде близько 21:00», – сказав він у коментарі агентству.

Відповідаючи на запитання про те, куди будуть направлені звільнені, які потребують медичної допомоги, радник глави держави повідомив, що вони будуть доправлені до клініки «Феофанія».

Нагадаємо, 74 українці, які сьогодні були звільнені з полону бойовиків ОРДЛО, вже перебувають на підконтрольній Україні території. Серед звільнених із полону самопроголошеної «ЛНР» заручників Владислав Овчаренко, Валентин Богдан, Артем Ахмеров та Едуард Неделяєв.

Президент Петро Порошенко також прибув на Донбас, щоб зустріти звільнених із полону українців.

Другий етап обміну відбувся на території самоназваної «ДНР», безпосередньо біля міста Горлівка. Серед звільнених українців – Ігор Козловський, Володимир Фомічов та Олексій Кириченко.

Також була частина людей, які приїхали на обмін, але відмовилися повертатися на підконтрольні бойовикам території Луганської та Донецької областей.

Українська сторона привезла обмін за списками самоназваної «ЛНР» 75 осіб. Але двоє відмовилися повертатися на окуповану територію. Таким чином, до Луганська повернулися 73 особи, до Донецька – 165. Загалом Україна передала 238 громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: