У Авакова розповіли, як охоронятимуть українців на свята

Читать на русском
Близько 10 тисяч правоохоронців забезпечуватимуть публічний порядок під час новорічних та різдвяних свят.

Близько 10 тисяч правоохоронців забезпечуватимуть публічний порядок під час новорічних та різдвяних свят.

Про це 26 грудня повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформує «Слово і Діло» з посиланням на сайт МВС.

Соціологи з'ясували, з яким настроєм українці зустрінуть Новий рікКожен другий українець (51%) напередодні Нового року не відчуває особливого піднесення, але і не має негативних емоцій.

«Оперативна ситуація в країні залишається складною. Тому наголошую на необхідності відповідального ставлення до виконання завдань, чітких і професійних дій. До роботи вже залучені понад 8 тисяч поліцейських та 1 тисяча військовослужбовців Національної гвардії. У разі ускладнення оперативної ситуації на базі НГУ створені військові оперативні резерви чисельністю понад 4 тисячі військових», – зазначив Яровий.

Він дав розпорядження здійснити ретельний розрахунок сил і засобів, забезпечити достатню кількість нарядів, патрулів, слідчо-оперативних та вибухотехнічних груп.

Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін повідомив, що для реагування на можливі надзвичайні ситуації в ДСНС на цілодобовому чергуванні перебуватиме близько 7 тисяч рятувальників та 2 тисячі одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

«У разі ускладнення ситуації ми залучимо до 14 тисяч осіб та 3 тисяч одиниць техніки. Також в аеропорту «Київ» на бойовому чергуванні перебуває літак АН-26», – сказав Чечоткін, додавши, що в столиці та області на цілодобовому несенні служби перебувають 800 рятувальників та 200 одиниць техніки.

Раніше синоптики розповіли, якою буде погода 31 грудня та 1 січня в Києві та Україні.

Нагадаємо, українці відпочиватимуть у січні 10 днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: