США призупинять безмитний режим з Україною

Читать на русском
Дія режиму безмитного ввезення до США товарів з України буде зупинена на 120 днів. Рішення схвалила Адміністрація президента США Дональда Трампа.

Дія режиму безмитного ввезення до США товарів з України буде зупинена на 120 днів.

Рішення схвалила Адміністрація президента США Дональда Трампа, передає «Слово і Діло» з посиланням на Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ).

У міністерстві також відзначили, що відтермінування є результатом позитивних дій уряду України в напрямку виправлення ситуації з непрозорою системою виплати роялті правовласникам.

Крім того, в МЕРТ додали, що однією з основних претензій США до України в рамках Спеціальної доповіді 301 є непрозора діяльність організацій колективного управління майновими правами у сфері авторського й суміжних прав.

Раніше повідомлялося, що в США планували призупинити дію безмитного режиму за програмою Генеральної системи преференцій (ГСП) США.

Нагадаємо, в 2015 році Україна отримала дозвіл на безмитне ввезення близько 5 тис. товарів до США на період із 29 липня 2015 до 31 грудня 2017 року рамках відновлення програми ГСП.

Програма ГСП стосується найбільш поширених у виробництві товарів: великої кількості типів продукції хімічної промисловості, мінералів і будівельного каменю, ювелірних виробів, багатьох типів килимів, а також певних видів продукції сільського господарства й рибальства.

Крім того, в липні 2017 року США дозволили завозити українські труби без сплати антидемпінгового мита.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив заборону на ввезення в Україну затвердженого переліку російських товарів до 31 грудня 2018 року.

Також у 2017 році Україна запровадила мито на російський шоколад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: