Кравцов розповів про оновлення складу «Укрзалізниці»

Читать на русском
ПАТ «Укрзалізниця» в 2018 році планує закупити і побудувати до 10 тисяч нових вагонів. Про це повідомив Євген Кравцов.
Євген Кравцов

ПАТ «Укрзалізниця» в 2018 році планує закупити і побудувати до 10 тисяч нових вагонів.

Як інформує «Слово і Діло», про це 20 грудня на засіданні уряду повідомив виконуючий обов'язки голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

«Укрзалізниця» отримає від ЄБРР багатомільйонний кредитЄБРР виділить для України 150 млн євро в кредит на модернізацію залізничних колій на півдні України.

«Загальна кількість, за умови реалізації всього цього проекту протягом 2018-2020 років, - є певні терміни поставки - буде 10 тис. агонів. Якщо говорити, що сьогодні весь парк тих вагонів, що є, робочих, тобто в експлуатації УЗ, становить десь приблизно 25 тис. вагонів, це оновлення майже на половину», - заявив Кравцов, зазначивши, що на власних потужностях «Укрзалізниці» в 2018 році планується побудувати до 3 тис. вагонів.

З його слів, до кінця 2017 УЗ побудує більше 2,5 тис. вагонів. Кравцов зазначив, що українська економіка потребує більшої кількості вагонів. Крім того, ПАТ знаходиться на фінальній стадії підписання документів про стратегічне партнерство з General Electric.

«На сьогодні вже на фінальній стадії є підписання документів про стратегічне партнерство з General Electric, світовим лідером будівництва тепловозів», - заявив Кравцов.

Також він зазначив, що в 2018 році планується виробництво і закупівля 30 нових дизельних магістральних локомотивів виробництва General Electric за процедурою непрямого фінансового лізингу за участю українського «Укрексімбанк».

Кравцов додав, що очікуваний економічний ефект від першої фази співробітництва становить 845 млн гривень додаткових надходжень УЗ в рік.

Як повідомлялося, Україні в першій половині 2018 року планують передати старі німецькі вагони для приміського сполучення.

Раніше в Кабінеті міністрів України прийшли до угоди з американською компанією GE Transportation про оновлення рухомого складу «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: