Українського олігарха не пустили до США

Читать на русском
Співробітники міграційної служби США при проходженні кордону затримали для бесіди російсько-українського бізнесмена Павла Фукса.

Співробітники міграційної служби США при проходженні кордону затримали для бесіди російсько-українського бізнесмена Павла Фукса.

Про це повідомляють джерела «Української правди», пише «Слово і Діло».

Гонтарева озвучила борги олігархів перед НБУГолова Національного банку Валерія Гонтарєва назвала суми боргів олігархів перед НБУ за кредитами рефінансування.

Зазначається, що в підсумку після декількох годин, проведених в аеропорту, Фукс змушений був полетіти назад.

Бізнесмен у коментарі УП пояснив, що його не депортували, а не пустили через нібито неправильно заповнену анкету при отриманні візи. Рішенням цієї проблеми зараз зайняті його юристи.

Павло Фукс – бізнесмен, який народився в Харкові, потім перебрався до Москви, де прожив тривалий час і заробив капітал. За його словами, він відмовився від російського громадянства, а в 2015 році отримав новий український паспорт.

Водночас на сайті московської будівельної корпорації MOS CITY GROUP він і досі зазначений як голова ради директорів. А згідно з відкритими даними російського Єдиного державного реєстру юросіб, є одним із засновників компанії. Найвідоміший проект цієї корпорації – хмарочоси «Москва-сіті».

Вперше до рейтингу найбагатших українців за версією журналу «Фокус» Павло Фукс увійшов у 2017 році за підсумками 2016-го, й одразу посів 24-ту позицію. Його статки оцінили в 270 мільйонів доларів.

В Україні Фукс відомий скуповуванням токсичних активів у оточення Віктора Януковича.

Раніше програма «Схеми» повідомляла, що Фукс літає одним приватним літаком із головною політичною опорою Ігоря Коломойського – народним депутатом України, співголовою парламентської групи «Відродження» Віталієм Хомутинніком.

Нагадаємо, Високий суд Лондона видав наказ про арешт всесвітніх активів Коломойського та Боголюбова за позовом ПриватБанку.

У Міністерстві фінансів позитивно оцінили таке рішення й зазначили, що це сталося завдяки злагодженій роботі юристів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: