Білий дім звинуватив КНДР у створенні комп'ютерного вірусу

Читать на русском
Помічник президента США з внутрішньої безпеки Том Боссерт повідомив, що комп'ютерний вірус WannaCry був створений в КНДР.

Помічник президента США з внутрішньої безпеки Том Боссерт повідомив, що комп'ютерний вірус WannaCry був створений в КНДР.

Як інформує «Слово і Діло», про це він написав у статті для видання The Wall Street Journal.

ФБР приховувало інформацію щодо російських хакерських атакФедеральне бюро розслідувань США приховувало інформацію щодо російських хакерських атак від американських офіційних осіб, пошту яких намагалися зламати.

«Це не легковажне твердження. Воно засноване на доказах. Ми не самотні в подібних висновках. З нами згодні інші уряди і приватні компанії. Про причетність КНДР до кібератаки говорить Великобританія, Microsoft відстежила зв'язок атаки зі структурами північнокорейського уряду», - зазначив Боссерт.

Також він підкреслив, що атака WannaCry принесла не тільки економічний збиток. За його словами, вона також показала вразливість критичної інфраструктури. Боссерт вказав на те, що поширення інтернет-технологій в світі робить його більш уразливим для подібних атак, чим і користується КНДР.

При цьому Боссерт заявив, що США ведуть активну боротьбу за те, щоб убезпечити інтернет від подібних загроз і мають намір притягати до відповідальності їх організаторів.

«Несучі шкоду хакери повинні опинитися у в'язниці, тоталітарні уряди - понести покарання за свої дії», - підкреслив він.

Варто відзначити, вірус WannaCry почав поширюватися в травні, торкнувшись комп'ютерні системи в більш ніж 150 країнах світу. За оцінками американських експертів, загальний збиток від хакерської атаки склав 1 млрд. Доларів.

Як повідомлялося, видання The Atlantic заявляє, що є свідчення про ймовірну атаку на енергомережу України.

Раніше російські хакери з групи Fancy Bear намагалися зламати акаунти і електронну пошту ряду українських політиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: