Парубій розповів, що заважає підписати держбюджет-2018

Читать на русском
Законопроект про держбюджет України на 2018 рік не підписаний спікером Ради через внесені постанови про скасування голосування за цей документ з боку депутатів.

Законопроект про держбюджет України на 2018 рік не підписаний спікером Ради через внесені постанови про скасування голосування за цей документ з боку депутатів.

Про це під час засідання Погоджувальної ради заявив спікер парламенту Андрій Парубій, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Держбюджет-2018: хто і як голосував за головний кошторис країниПоказуємо, як народні депутати Верховної Ради віддали голоси за Державний бюджет на 2018 рік.

«До парламенту надійшли постанови щодо скасування голосування за бюджет. Тому, скоріш за все, в середу ми розглянемо ці постанови, які заважають сьогодні підписати бюджет. Я прошу регламентний комітет, щоб до середи (20 грудня – ред.) розглянути ці постанови, щоб у четвер, згідно з регламентом, внести уточнення до бюджету. Після цього я зможу його підписати й направити на підпис до президента України», – повідомив Парубій.

Він додав, що уточнення стосуються звернення Міноборони щодо соціального захисту військовослужбовців.

«На цих вихідних відбулися кілька нарад і Міноборони звернулося до парламенту внести уточнення до ухваленого бюджету, які стосуються соціального захисту військовослужбовців. Згідно з регламентом, ми маємо право уточнити держбюджет окремим голосуванням», – резюмував Парубій.

Нагадаємо, 7 грудня Верховна рада України ухвалила державний бюджет України на 2018 рік.

Як повідомлялося, МВФ бачить великі ризики для доходів і витрат держбюджету України на 2018 рік, але при цьому згоден із цільовим орієнтиром дефіциту бюджету на рівні близько 2,5% ВВП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: