Рятувальники попередили про паводки на Західній Україні

Читать на русском
На заході України в зв'язку з рясним випаданням опадів 16 грудня очікується підйом рівня води в декількох річках.

На заході України в зв'язку з рясним випаданням опадів 16 грудня очікується підйом рівня води в декількох річках.

Про це повідомляє прес-служба головного управління ДСНС, передає «Слово і Діло».

Як попереджають в ДСНС, рівень води в річках декількох басейнів у Львівській, Івано-Франківській і Закарпатській областях може піднятися на один-три метри. Крім того, підтоплення загрожує ділянці дороги на трасі Київ - Чоп.

«За даними Укргідрометцентру, 16 грудня в результаті опадів очікується зростання рівнів води над поточними рівнями: на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) На 0,5-1,5 м, на знижених ділянках мiсцями можливий вихiд води на заплаву; на річках басейнів Прута та Сірет на 0,3-1,0 м, без негативних наслідків; на річках Закарпаття на 1,0-2,0 м з виходом води на заплаву на нижніх ділянках річок Уж, Ріка, Теребля, Тересва та подальшим затопленням заплави річок Латориця, Стара, Боржава; на ділянці Тиси Великий Бичків - Вилок на 2,0-3,0 м, з виходом води на заплаву. На нижній ділянці р. Боржава при подальшому підвищенні рівня води триватиме підтоплення автодороги Шаланки - В. Ком'яти, сільгоспугідь та присадибних ділянок ряду сіл Іршавського та Виноградівського районів. На р. Стара можливий перелив автодороги Київ - Чоп», - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що в Закарпатській області підйом рівня води в річках загрожує виникненням формування селевих потоків.

Нагадаємо, в Росії паводком затопило літаки, призначені для боротьби з наслідками повені.

Раніше синоптики попередили про лавинну небезпеку в Карпатах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: