Туск анонсував створення Європейського валютного фонду

Читать на русском
У березні 2018 року відбудеться саміт Європейської Ради, де учасники розглянуть створення Європейського валютного фонду.
Дональд Туск

У березні 2018 року відбудеться саміт Європейської Ради, де учасники розглянуть створення Європейського валютного фонду.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив президент Європейської Ради Дональд Туск, передає прес-центр ЄС.

Туск розповів про позицію ЄС щодо ЄрусалимаПрезидент Європейської ради Дональд Туск заявив, що ЄС не змінив свою позицію щодо Єрусалима після рішення президента США визнати його столицею Ізраїлю.

За словами Туска, в п'ятницю, 15 грудня, лідери Європейського союзу обговорили реформу єврозони. Відомо, що в найближчі 6 місяців міністри фінансів учасників ЄС працюватимуть в цьому напрямі з метою створення Європейського валютного фонду.

«Поступове просування по таким питанням, як завершення діяльності Банківського союзу і перетворення в так званий Європейський валютний фонд, повинні значно підвищити стійкість економічного і валютного союзу (ЕВС). Обговорення триватимуть і по інших ідей, для яких потрібно більше часу для дозрівання, і вони мають довгострокову перспективу. Я буду скликати наступний саміт ЄС вже в березні, щоб продовжити цю дискусію», - сказав Туск.

За його словами, перше рішення з приводу створення Європейського валютного фонду може з'явитися в червні.

Раніше в Євросоюзі затвердили нову програму оборонного співробітництва.

Як повідомлялося, лідери країн Європейського союзу досягли консенсусу в питанні продовження санкцій проти Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: