«Укрзалізниця» вимагає компенсацію за пасажирів-пільговиків

Читать на русском
ПАТ Укрзалізниця повідомило про намір отримати від місцевої влади компенсації в повному обсязі за перевезення пасажирів-пільговиків.

ПАТ «Укрзалізниця» повідомило про намір отримати від місцевої влади компенсації в повному обсязі за перевезення пасажирів-пільговиків.

Про це «Слову і Ділу» повідомили в прес-службі компанії.

Зазначається, що кошти, які надійдуть із місцевих бюджетів, скерують виключно на оновлення та модернізацію рухомого складу.

«УЗ готова ... відкрити спеціальний інвестиційний рахунок, на якому будуть акумулюватися кошти від компенсації за перевезення пільговиків і кошти, що мають виділятися з місцевих бюджетів на оновлення рухомого складу. Компанія їх направлятиме виключно на потреби приміських перевезень, зокрема на оновлення й модернізацію рухомого складу. Також УЗ буде публічно звітувати про їх використання», – сказав в. о. голови правління «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

За даними УЗ, сьогодні рівень компенсації за перевезення пасажирів-пільговиків не досягає й 15%

«За 11 місяців 2017 року «Укрзалізниця» приміськими поїздами перевезла пасажирів пільгових категорій на суму майже 382 мільйони гривень, а компенсації отримано 56 мільйонів або 14,8% від необхідного. Причому є деякі регіони-аутсайдери, які майже не компенсують витрати залізничникам», – додав Кравцов.

«Укрзалізниця» має намір запровадити страхування від крадіжокУкрзалізниця наступного тижня збирає 10 провідних страхових компаній країни для обговорення питання про запровадження страхування залізничних вантажів від крадіжок.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що після того, як Росія запустила поїзди в обхід України, «Укрзалізниця» також розглядає питання припинення залізничного сполучення з Російською Федерацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: