Затриманого вранці кримського татарина Османова оштрафували

Читать на русском
Бахчисарайський районний суд оштрафував затриманого вранці кримськотатарського активіста Рустема Османова на 10 тисяч рублів.

Бахчисарайський районний суд оштрафував затриманого вранці кримськотатарського активіста Рустема Османова на 10 тисяч рублів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим Реалії».

Суд звинуватив активіста в «порушенні встановленого порядку проведення масового заходу, що спричинило за собою перешкоди транспорту та/або пішоходам» (частина 6.1 статті 20.2 російського Кодексу про адмінправопорушення).

Так, звинувачення стверджує, що Османов та інші активісти перешкоджали проїзду машин і руху пішоходів під час обшуків в будинку іншого активіста Сейдамета Мустафаєва.

«Фактично його вина не доведена. В адміністративній справі присутні рапорти поліцейських і показання свідків, які були присутні в інших адміністративних справах. Людину фактично звинуватили в тому, чого він не робив, але суд вину побачив», - розповів юрист Рустем Кямілєв.

Повідомляється, що захист має намір оскаржити рішення суду в апеляційній інстанції, а також в Європейському суді з прав людини.

Видання також зазначає, що підтримати активіста прийшло приблизно 30 осіб, але на суд не пустили нікого, крім дружину та батьків, хоча засідання було відкритим.

Як змінилися настрої кримчан після анексії півостроваАналітики Слова і Діла дослідили, як за три роки змінилися настрої кримчан. Чи задоволені вони новою владою, цінами та умовами проживання.

Як відомо, в понеділок вранці в окупованому Росією Криму затримали кримського татарина Рустема Османова.

Раніше в анексованому Росією Криму силовики провели обшук у кримськотатарського громадського діяча Фазіла Ібраімова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: