Стало відомо, навіщо Яценюку телефонував Медведєв

Читать на русском
Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів, що в 2014 році, після введення російських військ до Криму, йому двічі телефонував прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів, що в 2014 році, після введення російських військ до Криму, йому двічі телефонував прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв.

Про це він сьогодні сказав у Оболонському районному суді Києва як свідок у кримінальному провадженні за обвинуваченням у державній зраді екс-президента України Віктора Януковича, передає УНН, пише «Слово і Діло».

«У мене були дві розмови з прем'єр-міністром Росії Медведєвим. Під час першої розмови я йому сказав: «Ви маєте невідкладно повернути свої війська в бараки в зоні постійної дислокації. Ви маєте припинити порушення міжнародного права. Якщо є якісь питання, що стосуються наших двосторонніх відносин, ми готові дискутувати. Але незаконна анексія й напад на Україну, це те, що порушує міжнародне право, й це те, що підриває наші двосторонні домовленості», – сказав Яценюк.

Під час другої бесіди з Медведєвим, за словами екс-прем'єра, він йому сказав: «Ви своїх покидьків приберіть з України, а далі ми з вами будемо говорити про соціально-економічні аспекти».

Яценюк уточнив, що другий дзвінок був дивним, оскільки стосувався розвитку економічних відносин між Україною та РФ. Він додав, що обидва рази ініціатором дзвінків був прем'єр РФ Дмитро Медведєв.

Нагадаємо, сьогодні суд розпочав допит Арсенія Яценюка у справі про держзраду Віктора Януковича.

Як повідомляло «Слово і Діло», в суді також очікують міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: