Місія ООН в Конго перебазує авіагрупу українських миротворців

Читать на русском
Окрема авіаційна група 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України передислокується на південь Конго.

Відповідно до рішення командувача силами місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго генерал-лейтенанта Деріка Мгвебі окрема авіаційна група 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України передислоковується на південь країни.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Українські новини».

«Раніше авіаційний підрозділ дислокувався в містечку Бунія, що на північному сході держави, - сказав командир 18-го окремого вертолітного загону льотчик-снайпер полковник Юрій Вербельчук. – Сьогодні йде активний процес переміщення майна, техніки, зброї та особового складу до аеропорту Кавуму, що поблизу міста Букаву. Зважаючи на потреби та завдання місії ООН в цій країні, український вертолітний підрозділ відтепер виконуватиме завдання в складі бригади Південне Ківу, яка діятиме вздовж всього південно-східного кордону ДР Конго».

На даний час до табору авіаційної групи в Кавуму вже прибула перша партія техніки, майна та боєприпасів. Оперативна група українських вертолітників на чолі із заступником командира загону з тилу полковником Олександром Шевчуком разом з працівниками місії ООН облаштовують табір, підводять комунікації та готують техніку до завдань. За кілька днів на аеродром прибудуть й вертольоти.

«Вже протягом трьох тижнів ми переносимо автомобільну та спеціальну техніку, контейнери з майном, зброю і боєприпаси. Враховуючи, що відстань між таборами становить близько шестисот кілометрів, ми сподіваємося перемістити все майно і техніку до кінця цього місяця», - зазначив він.

Нагадаємо, в Демократичну Республіку Конго в рамках миротворчої операції вирушили 250 українських військових.

Як повідомлялося, в Міноборони назвали кількість українців серед миротворців ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: