Рада запровадила новий митний ліміт

Читать на русском
Верховна Рада внесла правки до Митного кодексу, згідно з якими запроваджуються обмеження на ввезення малих партій товарів, вагою не більш ніж 50 кг.

Верховна Рада внесла правки до Митного кодексу, згідно з якими запроваджуються обмеження на ввезення малих партій товарів, вагою не більш ніж 50 кг.

Відповідні поправки до Митного кодексу (закон №7280) парламент ухвалив на пленарному засіданні 7 грудня. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Нові правила безмитного ввезення товарів в ручному або супроводжуваному багажі сумою до EUR500 (в аеропортах – до EUR1000) і вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 годин і в'їжджає в країну не частіше одного разу протягом 72 годин.

Згідно з ухваленими Верховною Радою в ніч на п'ятницю правками до Податкового кодексу щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році (№6776-д), при більш частому в'їзді без податків можна ввезти товари на суму тільки до EUR50.

«Базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості таких товарів, перевищує еквівалент 50 євро, з урахуванням мита, що підлягає сплаті», - така нова норма запроваджена в кодекс для тих, хто був відсутній в Україні менш ніж 24 години й в'їжджає до країни частіше, ніж один раз протягом 72 годин.

До сьогодні безподатково товари вартістю до EUR500 і вагою до 50 кг можна було ввозити раз на добу, не перебуваючи за кордоном протягом мінімум 24 годин, на чому будується бізнес багатьох так званих «човників».

Рада запровадила також обмеження й на безподаткові пересилання товарів фізичним особам у міжнародних поштових та експрес-відправленнях: тепер їх може бути максимум три протягом одного календарного місяця сумарною фактурною вартістю до EUR150, тоді як починаючи з четвертої посилки вони вже будуть обкладатися податком, митом та акцизом.

Держбюджет-2018: хто і як голосував за головний кошторис країниПоказуємо, як народні депутати Верховної Ради віддали голоси за Державний бюджет на 2018 рік.

Раніше Верховна Рада ухвалила законопроект № 6776-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році.

Нагадаємо, парламент у другому читанні та в цілому ухвалив закон про держбюджет на 2018 рік – за нього проголосували 273 депутати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: