НП на шахті «Курахівська»: під землею заблоковані сотні гірників

Читать на русском
Понад 200 гірників заблоковані під землею на шахті Курахівська ДП Селідоввугілля на підконтрольній Києву території Донецької області через відключення електроенергії.

Понад 200 гірників заблоковані під землею на шахті «Курахівська» ДП «Селідоввугілля» на підконтрольній Києву території Донецької області через відключення електроенергії.

Про це в середу, 6 грудня, повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає «Слово і Діло».

«Шостого грудня о 10:00 районна організація електромережі відключила електроенергію шахті «Курахівська», – написав Волинець на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, під землею залишилися 220 осіб, які, згідно з планом ліквідації аварії, намагаються через запасні виходи вибратися на поверхню.

«Тобто шахтарям потрібно пройти близько чотирьох кілометрів у гірничих виробках і помитися в крижаній воді», – повідомив Волинець.

Кабмін визначився, хто відповідатиме за шахтиВ Україні буде Національна вугільна компаня. Заплановано внести зміни до держбюджету на цей рік і виділити 800 млн грн на модернізацію та технічне переоснащення шахт.

Він додав, що профспілка гірників України вживає всіх необхідних заходів для відновлення електропостачання шахти.

Раніше повідомлялося, що на Волині завалилася будівля на непрацюючій шахті, внаслідок чого загинула людина.

Як відомо, до кінця 2017 року буде закуплене нове обладнання для шахт на 1 млрд грн – саме таку суму виділив уряд на їх модернізацію, вперше за останні чотири роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: