Доба в зоні АТО: три українських воїна отримали поранення

Читать на русском
Окупаційні війська продовжують здійснювати обстріли позицій сил АТО з мінометів різних калібрів і важкої артилерії, які заборонені мінського домовленостями.

Окупаційні війська продовжують здійснювати обстріли позицій сил АТО з мінометів різних калібрів і важкої артилерії, які заборонені мінського домовленостями.

Про це з посиланням на прес-центр штабу АТО інформує «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 4 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 4 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Зокрема, на луганському напрямку Світлодарська дуга залишилася нестабільним місцем протистояння. Тут, біля населеного пункту Луганське, інтенсивність обстрілів з мінометів різних калібрів і всього спектра піхотного озброєння найбільша і, з невеликими перервами, тривала фактично протягом усю вчорашню добу.

У цьому районі також відбувся бій, який тривав понад 5 годин. Наші бійці відбили напад диверсійно-розвідувальної групи загарбників зі складу 7-ї окремої мотострілкової бригади 2-го Армійського корпусу Південного військового округу РФ. В результаті бою ворог зазнав втрат - один убитий і ще двоє поранені. Також, в цьому районі противник з великокаліберних кулеметів турбував захисників Новолуганського.

Наражаючи на небезпеку цивільне населення, окупанти обстріляли з артилерії калібру 152-мм підступи до Врубовкі - населеного пункту, розташованого в декількох кілометрах від лінії зіткнення.

Понад два десятки мін калібру 120-мм було випущено ворогом з оборонних укріплень українських воїнів неподалік Кримського і Причепилівки.

На донецькому напрямку противник з 82-мм мінометів і піхотного озброєння неодноразово обстрілював опорні пункти поблизу Пєсков і Кам'янки.

Загалом, за минулу добу зафіксовано 21 порушення режиму припинення вогню з боку окупантів. У разі необхідності українські військові давали агресору адекватну відповідь.

В результаті ворожих обстрілів три військовослужбовців Збройних Сил України були поранені. Вони доставлені в медичні установи.

Як повідомлялося, в зоні АТО істотно активізувалися снайпери терористів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: