Німеччина обіцяє біженцям солідну суму за повернення на батьківщину

Читать на русском
Уряд Німеччини планує виплачувати додаткову премію біженцям, які добровільно повернуться на батьківщину і відмовляться від пошуку притулку у ФРН.

Уряд Німеччини планує виплачувати додаткову премію біженцям, які добровільно повернуться на батьківщину і відмовляться від пошуку притулку у ФРН.

Це буде зроблено, якщо до 28 лютого мігранти візьмуть участь у програмі повернення, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

За даними МВС Німеччини, додаткова премія, так звана «підтримка для реінтеграції», становитиме до 3 тис. євро.

Наразі мігранти за відмову від розгляду заявки на притулок вже отримують по 1 200 євро на особу від 12 років і по 600 євро - на дитину.

«Якщо до кінця лютого ви зголоситеся на добровільне повернення, то зможете отримати крім стартової допомоги ще й фінансову допомогу на житло у країні походження на перші 12 місяців», - повідомив в інтерв’ю виданню Bild міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр.

Влада Німеччини б'є на сполох: близько 30 тисяч біженців пропали безвістиУ цей час у поліції ФРН немає жодних даних про місцезнаходження близько 30 тисяч біженців, яким раніше було відмовлено в наданні притулку.

Гроші буде надано на оплату оренди, будівництва або ремонту житла, обладнання для кухні або ванної кімнати.

Одна особа може отримати до 1 тис. євро, родина – до 3 тис. євро.

За даними Bild, наразі у Німеччині перебувають 115 тис. мігрантів, які отримали відмову в притулку, але залишилися у країні.

Раніше в Німеччині узгодили нову міграційну політику.

Нагадаємо, єврочиновники пропонують розселяти біженців по-новому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: