Українські військові взяли участь у багатонаціональних навчаннях

Читать на русском
У Польщі  відбулася урочиста церемонія відкриття багатонаціональних командно-штабних навчань «Кленова арка - 2017».
Кленова арка – 2017

На базі навчального центру Сухопутних військ «Демба» в Польщі, за участі понад 460 військовослужбовців Збройних Сил України, Канади, Польщі та Литви відбулася урочиста церемонія відкриття багатонаціональних командно-штабних навчань «Кленова арка - 2017».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на міністерство оборони України.

ВПС США провели навчання над Корейським півостровомВ районі Корейського півострова провели навчання два бомбардувальники ВПС США. Навчання були проведені в супроводі винищувачів з Південної Кореї і Японії.

Згідно з повідомленням відомства, командно-штабні навчання «Кленова арка - 2017» проходитимуть у період з 5 по 16 листопада з залученням коштів імітаційного моделювання за участі військовослужбовців багатонаціональних штабів батальйонів і рот.

Варто відзначити, що в цьому році навчання організовані під загальним керівництвом командування Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького під керівництвом канадських інструкторів.

«Для країн-учасниць навчань надзвичайно важливо відпрацювати спільні дії підрозділів для виконання завдань з підтримки миру і безпеки в світі під час багатонаціональних операцій», - підкреслив заступник командира ЛитПолУкрбригу полковник Володимир Юданов.

Крім національного персоналу командування ЛитПолУкрбригу, Збройних Сил України нинішню «Кленовий арку» представляють військовослужбовці 80-ї і 95-ї окремих десантно-штурмових бригад і командування високомобільних десантних військ ЗС України.

Як повідомлялося, ВПС Ізраїлю 5 листопада приступають до проведення військово-повітряних навчань, які стануть наймасштабнішими в історії країни.

Раніше по всій території України розпочалися навчання офіцерів, сержантів і солдат, які мають відношення до підрозділів територіальної оборони або ж у них є бойовий досвід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: