У РФ заперечують викид радіації на одному із заводів

Читать на русском
Ростехнагляд провів перевірку на підприємстві Маяк у Челябінській області після повідомлень про викид рутенію і не знайшов порушень. Вони заперечують, що радіація прийшла з Росії.

Ростехнагляд провів перевірку на підприємстві «Маяк» у Челябінській області після повідомлення про витік рутенію й не знайшов порушень.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це інформує прес-служба Ростехнагляду.

Відомство вивчило інформацію про виявлення рутенію в повітрі в Європі. Також фахівці відвідали завод «Маяк».

«Фахівці з'ясували, що в серпні-жовтні концентрація ізотопу рутеній-106 там не перевищила допустимих рівнів. Відомство не знайшло порушень, які могли б призвести до викиду в атмосферу рутенію», – йдеться в повідомленні.

Перевірку Ростехнагляд провів після вивчення інформації про виявлення цієї речовини в повітрі в Європі наприкінці вересня-початку жовтня. Зафіксовані показники коливалися від десяти мікробекерелів до ста мілібекерелів на кубометр повітря.

Відзначається, що неконтрольований викид радіоактивного ізотопу міг статися під час переробки відпрацьованого ядерного палива або виробництва радіонуклідних джерел.

Нагадаємо, в РФ відбувся викид радіації на Південному Уралі. Російське відділення Greenpeace планує звернутися до прокуратури з проханням провести перевірку можливого приховування викидів радіації з потраплянням в атмосферу радіоактивного ізотопу рутеній-106.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: