Судді, що давала хабара Холодницькому, зменшили розмір застави

Читать на русском
Судді одного з райсудів Дніпра, яку спіймали на спробі дати хабара Назару Холодницькому, зменшили розмір застави на 33 тисячі гривень.
суддя Наталія Овчаренко

Судді Кіровського районного суду міста Дніпра Наталії Овчаренко, яка намагалася дати хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому, залишили раніше обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, проте альтернативою став зменшений розмір застави в 640 тисяч гривень.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва кілька тижнів тому, розглянувши скаргу адвоката підозрюваної, повідомляє «Слово і Діло».

На думку колегії суддів, обраний запобіжний захід є справедливим, а представлені детективом ризики переховування від слідства мають підстави. Однак суд вирішив змінити розмір застави для Овчаренко, зменшивши його з 673 тисяч 600 гривень до 640 тисяч гривень.

Також на суддю покладені ті ж зобов'язання в разі внесення нею застави: прибувати до детектива, прокурора та суду за першою вимогою; не відлучатися з населеного пункту, в якому вона зареєстрована, без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детективу, прокурору або суду про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками в цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання органу досудового розслідування свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України та в'їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура спільно зі Службою безпеки викрила суддів, які пропонували хабара Холодницькому. Згодом стали відомі їхні прізвища.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: