ВРП ухвалила рішення щодо судді, який намагався «занести» хабара Холодницькому

Читать на русском
ВРП винесла рішення щодо судді Дніпровського райсуду, який намагався дати хабара керівнику САП Назару Холодницькому.

Вища рада правосуддя відсторонила до 21 листопада суддю Кіровського районного суду Дніпра Геннадія Підберезного, якого звинувачують у спробі дати хабара керівнику САП Назару Холодницькому.

Таке рішення ВРП ухвалила 17 жовтня за клопотанням заступника генпрокурора Юрія Столярчука, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ВРП.

У клопотанні зазначено, що 21 вересня 2017 року на прийомі в Холодницького судді Підберезний та Овчаренко пропонували йому хабара в 50 тисяч доларів за «вирішення питання» про закриття кримінальної справи щодо Наталії Овчаренко.

«Після передачі грошових коштів Овчаренко Н. і Підберезний Г. були затримані працівниками Генеральної прокуратури», – йдеться в повідомленні.

21 вересня Підберезному вручили підозру про скоєння кримінального злочину за ч. 4 ст. 369 КК (надання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб посадовій особі, яка займає особливо відповідальне становище).

22 вересня ВРП дозволила заарештувати Підберезного. 23 вересня Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю застави. Після внесення застави в 5 мільйонів гривень Підберезний вийшов на волю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: