На Запорізькій АЕС відключений один з енергоблоків

Читать на русском
На Запорізькій атомній електростанції в середу, 22 листопада, енергоблок № 4 відключений від мережі для проведення поточного ремонту.

На Запорізькій атомній електростанції в середу, 22 листопада, енергоблок № 4 відключений від мережі для проведення поточного ремонту.

Про це повідомляє прес-центр ЗАЕС, пише «Слово і Діло».

Ремонт триватиме 10 днів.

«О 15 годині 12 хвилин відповідно до заявки енергоблок № 4 ЗАЕС відключений від мережі для проведення поточного ремонту тривалістю 10 діб (до 02.12.2017)», - повідомляють енергетики.

Відзначається, що зараз на Запорізькій АЕС працюють три енергоблоки. Сумарна потужність генераторів становить 2 720 МВт.

Місцеві легенди України: будівництво енергоблоків Хмельницької АЕСПродовжуючи проект «Місцеві легенди України», напередодні роковин аварії на ЧАЕС «Слово і Діло» вирішило привернути увагу до атомної енергетики в Україні, а саме – до історії будівництва 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС.

Радіаційний фон в районі розташування Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) - 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону.

Нагадаємо, на Запорізькій атомній електростанції енергоблок №6 було відключено від енергосистеми для проведення планового ремонту.

Як повідомляло раніше «Слово і Діло», з чотирьох обіцяних Насаликом атомних енергоблоків вчасно вдалося запустити лише два.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: