Теракт у Нігерії: 50 загиблих через вибух у мечеті

Читать на русском
Вибух пролунав у мечеті міста Мубі на північному сході Нігерії. Пояс шахіда підірвав на собі під час ранкової молитви підліток-самогубця.

Щонайменше 50 осіб загинули в місті Мубі на північному сході Нігерії внаслідок терористичного акту у вівторок, 21 листопада.

Як повідомляють інформаційні агентства з посиланням на нігерійську поліцію, підліток-самогубець підірвав на собі пояс шахіда в мечеті під час ранкової молитви. Десятки людей отримали поранення й були доправлені до місцевих шпиталів, передає «Слово і Діло».

Обличчя терору: що ми знаємо про найвідоміші терористичні організації світуНа сьогодні у світі діє близько десятка великих терористичних організацій. Розповідаємо, хто вони, проти кого виступають і чого домагаються.

Поки жодне терористичне угруповання не взяло на себе відповідальність за теракт, проте схожі теракти в цьому регіоні неодноразово організовувало ісламістське угруповання «Боко Харам», пов'язане з «Ісламською державою».

Місто Мубі перебувало під контролем ісламістів у 2014 році, проте на початку 2015 року нігерійські військові відновили свій контроль над цією місцевістю.

Нагадаємо, бойовики «Боко Харам» із 2009 року ведуть терористичну діяльність на північному сході Нігерії, а також у сусідніх Чаді, Нігері та Камеруні. Їхніми жертвами за цей час стали десятки тисяч людей, приблизно 2,5 мільйони осіб стали біженцями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: