ЄС вніс до санкційного списку «губернатора» Севастополя

Читать на русском
У ЄС нагадують, що в 2017 році Овсянніков виступав із публічними заявами на підтримку незаконної анексії Криму і Севастополя.

Так званого «губернатора» Севастополя Дмитра Овсяннікова внесли до санкційного списку ЄС.

Таке рішення оприлюднили в Офіційному журналі ЄС, передає «Слово і Діло».

«Після організації Російською Федерацією виборів губернатора в незаконно анексованому місті Севастополь 10 вересня 2017 року Рада вважає, що до списку осіб, організацій і органів, проти яких запроваджені обмежувальні заходи, як вказано в Додатку І до Положення (ЄС) №269/2014, слід додати одну особу», – йдеться в повідомленні.

Овсяннікову заборонений в'їзд на територію Євросоюзу та закритий доступ до банківської системи ЄС.

В обґрунтуванні рішення вказано, що Овсянніков був обраний «губернатором Севастополя» на виборах 10 вересня 2017 року.

«28 липня 2016 року президент Путін призначив його чинним «губернатором Севастополя». На цій посаді він працював над подальшою інтеграцією незаконно анексованого Кримського півострова до Російської Федерації й несе відповідальність за активну підтримку або здійснення дій або політики, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету й незалежності України», – йдеться в повідомленні.

В ЄС нагадують, що в 2017 році Овсянніков виступав із публічними заявами на підтримку незаконної анексії Криму і Севастополя.

16 листопада очільник МЗС Павло Клімкін провів зустріч із колегою з Люксембургу, під час якої обговорювалася подальша доля санкцій проти Росії.

МЗС України направило ноту протесту до зовнішньополітичного відомства РФ у зв'язку з візитом президента Росії Путіна до тимчасово окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: