У Чернівцях депутата спіймали на хабарі – фото

Читать на русском

У Чернівцях правоохоронці задокументували факт вимагання та отримання депутатом міської ради 1200 доларів неправомірної вигоди.

У Чернівцях правоохоронці задокументували факт вимагання та отримання депутатом міської ради 1200 доларів неправомірної вигоди.

Гроші депутат отримував через посередника. Про це повідомляє департамент захисту економіки Нацполіції України, передає «Слово і Діло».

Зловмисників затримали 14 листопада під час одержання другої частини хабара – 600 доларів. Також був задокументований факт отримання першої частини в такому ж розмірі – за сприяння в перемозі в конкурсі з оренди комунального майна.

Правоохоронці встановили, що депутат міської ради організував злочинну схему «додаткового заробітку». За вирішення питання щодо надання в оренду комунального майна він вимагав від місцевих жителів «винагороду».

Санкція ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України, за якою було відкрите кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до восьми років із конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що в Рівненській області прокурор погорів на хабарі.

Нагадаємо, в Луцьку 3 листопада за отримання хабара правоохоронці затримали колишнього депутата обласної ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: