У Німеччині закликають скасувати восьмигодинний робочий день

Читать на русском
У Німеччині запропонували запровадити більш гнучкий графік роботи для підтримки конкурентоспроможності німецьких компаній.

У Німеччині запропонували запровадити більш гнучкий графік роботи для підтримки конкурентоспроможності німецьких компаній.

Про це заявив голова Ради економічних експертів при німецькому уряді Кристоф Шмідт в інтерв'ю газеті Welt am Sonntag, пише «Слово і Діло».

«Компанії, які хочуть вижити в новому, пронизаному цифровими технологіями світі, повинні бути маневреними і вміти швидко скликати свої команди (співробітників). Уявлення, що робочий день починається в офісі вранці і завершується з відходом з офісу, застаріло», – зазначив Шмідт.

Також фахівець застеріг від прихованого збільшення робочого часу в результаті реформи.

«Можливо, роботодавцям цього і хотілося б, але мова повинна йти виключно про те, щоб існуючий робочий час гнучкіше розподілявся протягом дня і тижня», - додав Шмідт.

Наголошується, що зараз у Німеччині на законодавчому рівні встановлено три обмеження щодо робочого навантаження працівників. Не дозволяється працювати більше 48 годин на тиждень, робочий день не може перевищувати восьми годин, а період відпочинку між закінченням робочого дня і початком наступного повинен складати не менше 11 годин.

Раніше громадянам Німеччини, які не вважають себе ні чоловіком, ні жінкою, дозволили вказувати в документах третю стать.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: