Котедж за 72 мільйони гривень: чим володіє народний депутат Рибалка

Читать на русском

Депутат із фракції Радикальної партії Ляшка Сергій Рибалка може володіти величезним будинком під Києвом.

Сергій Рибалка, народний депутат від Радикальної партії Ляшка, якого днями зняли з посади голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, швидше за все, володіє неймовірно великим будинком в Обухівському районі під Києвом.

Як вдалося з'ясувати «Слову і Ділу», на людину з ім'ям «Рибалка Сергій Вікторович» зареєстрований котедж площею 767,7 кв. м.

Згідно з даними Єдиного реєстру нерухомого майна, будинок розташований селищі Козин, де розташовуються елітні котеджі й такі ж земельні ділянки. Втім, існує ймовірність, що нерухомість належить повному тезці нардепа, адже Єдиний реєстр нерухомого майна відображає всі дані за іменем «Рибалка Сергій Вікторович». До того ж в офіційній декларації політика за 2015 рік (була подана 1 жовтня 2017 року) немає інформації про цей будинок – у Рибалки лише вказано, що він орендує в Києві квартиру площею 101,8 кв. м та офіс на 147,52 квадрата.

Селище Романків розташоване за 12 км від Києва. Виходячи з опису будинку в Єдиному реєстрі нерухомого майна, котедж перейшов до Рибалки за процедурою арешту – до літа 2015 роки нерухомість належала людині на ім'я Соколов Юрій Петрович. На території будинку є басейн і будиночок для обслуговуючого персоналу. Зважаючи на сайти продажу нерухомості, в Романкові розташовані по-справжньому елітні котеджі, а 767,7 квадратів – це далеко не межа. Наприклад, у селищі зараз виставлений на продаж будинок площею 1000 кв. м. Його ціна –$3,5 млн або близько 93,4 млн грн, за курсом 26,7 за $1.

Середня ціна квадратного метра (будинок із ремонтом) тут становить $3,5 тис. Виходить, що котедж Рибалки «потягне» на $2,7 млн або за курсом 26,7 грн за $1 – приблизно на 72 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: