Всесвітній банк готовий допомогти Україні в певних сферах

Читать на русском
Голова групи Світового банку Джим Ен Кім заявив, що в банку шукають можливості розширення фінансової підтримки реформ, що проводяться в Україні.

Голова групи Світового банку Джим Ен Кім заявив, що в банку шукають можливості розширення фінансової підтримки реформ, що проводяться в Україні.

Як інформує «Слово і Діло», про це він сказав в ході зустрічі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм.

Інвестиції чи нові кредитні зобов’язання: якого ефекту варто чекати від рішення МВФ?Останні 2 роки активного «реформування» української економіки не обходилися без коштів від МВФ. Цієї осені чергового траншу кредиту чекають ледь не як основного фактору для притоку іноземних інвестицій. Та чи існує пряма залежність між цими двома явищами?

«Коли ми досягли ліміту можливого кредитування України, ми обмінялися певними зобов'язаннями з європейськими інституційними банками з тим, щоб ми могли дати більше коштів Україні. Зараз ми додатково шукаємо можливості звільнити ті чи інші ресурси для того, щоб направити їх в Україну», - сказав він.

Так, Кім назвав важливими сферами реформування для подальшого отримання інвестицій охорону здоров'я, земельну реформу і боротьбу з корупцією. На думку президента групи Світового банку, підвищення прозорості та відкриття ринку землі збільшить інвестиції в Україну.

«Прихід інвесторів в цей сектор призведе до підвищення продуктивності. Для мільйонів людей - власників паїв і ділянок це додаткові доходи від оренди, це дасть можливість наповнити бюджет і вивільнити кошти, які можна буде направити на інші напрямки, зокрема, на охорону здоров'я», - додав президент групи СБ.

Раніше у Світовому банку заявляли, що хочуть побачити земельну реформу в Україні вже восени. профінансувати

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: