Квартира в центрі столиці й котедж під Києвом: чим володіє народний депутат Єгор Соболєв

Читать на русском

Скориставшись реєстром нерухомого майна, Слово і Діло з'ясувало, чим володіє Єгор Соболєв і його сім'я.
Єгор СоболєвФото з відкритих джерел

Народний депутат Єгор Соболєв, який заявив, що його хочуть звільнити з посади голови парламентського комітету з питань протидії корупції, володіє квартирою в центрі Києва, а також будинками в Київській та Полтавській областях.

Як вдалося з'ясувати «Слову і Ділу», його двокімнатна квартира розташована неподалік від станцій метро «Університет» і «Золоті Ворота», й зареєстрована на дружину нардепа, телеведучу Марічку Падалко.

За даними Єдиного реєстру нерухомого майна, житло розташоване на вул. Гоголівській, його площа становить 47 кв. м. Це будинок хрущовського проекту на п'ять поверхів. Згідно з інформацією сайтів продажу нерухомості, аналогічне житло із середнім ремонтом коштує тут близько 63 тис. дол. або (за курсом 26,6) близько 1,7 млн ​​грн.

У Єдиному реєстрі нерухомого майна також є інформація про нерухомість, яка належить уже особисто Єгору Соболєву. У нардепа є будинок під Києвом і будинок у Полтавській області. Котедж неподалік від столиці знаходиться в селищі Горбовичі Києво-Святошинського району. Площа будинку – 136,9 кв. м. Він був збудований у 2014 році, а право власності нардеп, судячи з даних Єдиного реєстру нерухомого майна, оформив лише в 2015 році. Згідно з інформацією сайтів продажу нерухомості, котедж із аналогічною площею без ремонту коштує близько $160 тис. дол. або близько 4,3 млн грн. Вважається, що в селища Горбовичі дуже хороше розташування, адже населений пункт розташований лише за 15 км від Києва.

Також у Соболєва є будинок у Пирятинському районі Полтавської області. Ця місцевість відома зйомками культового кіно «Королева бензоколонки», першою в Україні приватною пивоварнею та пирятинським сирзаводом. Будинок розташований у селищі Білоцерківці, його площа – 54,2 кв. м.

Відзначимо, що Єдиний реєстр нерухомого майна на запит видає інформацію про всіх людей з іменем «Соболєв Єгор Вікторович», проте у випадку з народним депутатом не може бути неточностей – усе вказане вище він без подробиць вказував у своїй декларації за 2016 рік.

Нагадаємо, раніше Соболєв заявив, що проголосує за зняття із себе депутатської недоторканності, якщо генпрокурор подасть до Верховної Ради відповідне звернення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: