Спікера парламенту Каталонії звільнили під заставу

Читать на русском
Правоохоронні органи Іспанії дозволили спікеру відстороненого парламенту Каталонії Карме Форкадель покинути в'язницю Алькала-Меко.
Карме Форкадель

Правоохоронні органи Іспанії дозволили спікеру відстороненого парламенту Каталонії Карме Форкадель покинути в'язницю Алькала-Меко з умовою внесення застави в розмірі 150 тисяч євро.

Про це інформує «Слово і Дело», з посиланням на El Pais.

Незалежність Каталонії: що спільного у Іспанії з УкраїноюПолітичну кризу в Іспанії вже давно порівнюють із процесами в Україні. Що спільного в цих історіях боротьби за незалежність, розбиралися експерти.

Гроші для внесення застави зібрали прихильники політика. Однак їй заборонено залишати територію Іспанії, необхідно щодня з'являтися в суді і бути присутнім на всіх судових засіданнях по справі.

У в'язниці вона провела лише одну ніч. Раніше її і ще п'ятьох депутатів заарештували за рішенням Верховного суду Іспанії. Їх звинуватили в заколоті, бунт і розтраті громадських коштів, максимальний термін за звинуваченнями становить 30 років позбавлення волі.

Як повідомлялося раніше, мери 200 населених пунктів Каталонії провели в Брюсселі акцію на захист екс-уряду іспанського регіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: