В Іспанії скасували декларацію про незалежність Каталонії

Читать на русском
Загалом шість осіб, включаючи Карлеса Пучдемона, зіткнуться з можливими звинуваченнями в заколоті, підбурюванні та розкраданні.

Конституційний суд Іспанії скасував декларацію про незалежність Каталонії, а колишній лідер регіону Карлес Пучдемон може отримати до десяти років в'язниці за звинуваченням у повстанні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на The Independent.

Конституційний суд Іспанії заявив, що погодив слухання за звинуваченнями проти усуненого керівництва Каталонії, включаючи колишнього главу регіону Карлеса Пучдемона.

Екс-міністрам Каталонії дали час для того, щоб забрати свої речіМісцевій поліції Каталонії Mossos d'Esquadra наказали надати доступ до офісів звільненим міністрам уряду Каталонії, щоб ті могли забрати свої речі.

Серед фігурантів справи – спікер парламенту Каталонії Карме Форкаделл, активістка за незалежність і старші законодавці регіону.

Загалом шість осіб, включаючи Карлеса Пучдемона, зіткнуться з можливими звинуваченнями в заколоті, підбурюванні та розкраданні. Їм може загрожувати до 10 років ув'язнення, повідомляє видання.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін пояснив різницю між Кримом і Каталонією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: