Поліція назвала райони Києва, де найчастіше трапляються ДТП

Читать на русском
З початку року в Києві сталося більше 35 тисяч ДТП. Найаварійнішими є Голосіївський та Шевченківський райони.

Згідно з даними патрульних, з початку року в Києві сталося більше 35 тисяч ДТП. Найаварійнішими є Голосіївський та Шевченківський райони.

Як повідомляє «Слово і Діло», до списку антилідерів потрапили також Оболонський, Святошинський і Солом'янський райони. ДТП тут відбуваються практично щодня, пише «Сегодня».

У виданні зазначають, що особливо небезпечними дорогами самі городяни називають вулицю Генерала Родимцева в Голосієвському районі та Столичне шосе, яке проходить через елітне селище Конча-Заспа. За даними патрульної поліції Києва, з початку цього року на шосе сталося 262 ДТП.

Статистику аварій на київських дорогах у КМДА пояснюють не лише порушенням ПДР водіями, але й небезпечними пішохідними переходами, недостатньою кількістю відбійників і розділових бар'єрів, відсутністю аудиту безпеки руху, через що дані про місця концентрації ДТП не збираються та не аналізуються, щоб можна було їм запобігти в майбутньому.

У патрульній поліції причинами аварій називають порушення ПДР та їзду в п'яному стані.

«Щоб зменшити кількість аварій, потрібно збільшувати штрафи за їзду в п'яному вигляді (зараз 10 200 грн – ред.) та стежити за станом міських доріг. Часто ДТП відбуваються через відсутність світлофорів, ями і навіть відсутність освітлення, чим мають ретельно займатися міські служби», – розповіли в поліції.

Нагадаємо, сьогодні в ДТП на вулиці Чорновола постраждали п'ять автомобілів. Винуватець аварії – водій таксі.

Також учора на вулиці Гетьмана (Солом'янський район) зіткнулися три легкових автомобіля. Одна людина загинула.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: