Масове ігнорування програми в БПП: одразу півсотні депутатів провалили передвиборчу обіцянку

Читать на русском
Проголосувавши за зміни до законодавства щодо держслужби, депутати Блоку Петра Порошенка порушили один із пунктів передвиборчої програми партії.
Ілюстративне фотоФото з відкритих джерел

51 депутат фракції «Блоку Петра Порошенка», проголосувавши за зміни до законів про державну службу, провалив програмну обіцянку однойменної партії, з якою та йшла на вибори.

Своїм сьогоднішнім голосуванням народні обранці порушили пункт про передачу влади в областях виконкомам, сформованим обласними радами, обраними людьми, а не призначеним згори головам ОДА, констатує «Слово і Діло».

Попри те, що законопроект №7126 іще не набув чинності, ми вже можемо констатувати, що низка народних обранців синхронно проігнорувала цей пункт, адже, відповідно до ухвалених сьогодні змін, президент отримає право самостійно призначати голів обласних і районних адміністрацій та їхніх заступників. Більше того, закон ліквідує конкурсні комісії, які визначають кандидатів на посади голів місцевих адміністрацій перед подачею Кабінету міністрів, після узгодження з яким вони надходять президенту.

Тепер глава держави уникне навіть цих формальностей, хоча це прямо суперечить програмі його політичної сили.

Зі 118 депутатів фракції БПП, що проголосували в четвер за законопроект №7126, статус «не виконано» за цією обіцянкою отримав 51 народний обранець, котрий потрапив до парламенту за списком партії.

Вірними програмі БПП залишились лише 13 депутатів-списочників – ті, хто не підтримав даний проект закону. Це такі члени фракції, як: Наталія Агафонова (не голосувала), Андрій Антонищак (не голосував), Ольга Бєлькова (під час голосування була відсутня), Ольга Богомолець (була відсутня), Григорій Заболотний (не голосував), Світлана Заліщук (голосувала проти), Сергій Лещенко (був відсутній), Анатолій Матвієнко (був відсутній), Мустафа Найєм (голосував проти), Олександр Черненко (був відсутній), Віталій Чепинога (був відсутній).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: