НАЗК внесло два приписи Гриневич

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції внесло два приписи міністру освіти і науки України Лілії Гриневич щодо керівників навчальних закладів.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло два приписи міністру освіти і науки України Лілії Гриневич щодо керівників навчальних закладів.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це інформує прес-служба НАЗК.

НАЗК на засіданні ухвалило рішення про внесення двох приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання й урегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

Зазначено, що внесені приписи щодо ректора Одеської національної академії харчових технологій Богдана Єгорова та директора Краматорського вищого професійного училища Михайла Куприкова.

Так, за результатами перевірки НАЗК встановлено, що Єгоров, перебуваючи на посаді ректора Одеської національної академії харчових технологій, має невпорядкований потенційний конфлікт інтересів, обумовлений перебуванням у його підпорядкуванні близьких йому осіб.

Також під час перевірки НАЗК встановило, що Куприков і керівництво департаменту освіти Донецької області не вжили заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів. Зазначено, що Куприков має приватний інтерес, обумовлений сімейними відносинами, що є ознаками потенційного конфлікту інтересів, який має постійний характер.

Згідно з приписами, НАЗК вимагає усунути порушення законодавства, зокрема провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, які призвели до скоєння правопорушень, пов'язаних із корупцією, й розглянути питання про притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Нагадаємо, на початку листопада НАЗК внесло припис директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: