У Берліні в автобусах заговорили українською мовою

Читать на русском
В екскурсійних автобусах Berlin City Circle можна дізнатися про визначні пам'ятки німецької столиці  українською мовою. Наступного року чиновники планують запровадити аудіогіди в музеях Берліна.

В екскурсійних автобусах Berlin City Circle з понеділка, 6 листопада, можна дізнатися про визначні пам'ятки німецької столиці українською мовою.

Як передає «Слово і Діло», про це повыдомляє «Укрінформ».

На перший такий автобус посол України в Німеччині Андрій Мельник та керівник туристичного підприємства Міхаель Грефе урочисто наклеїли український прапорець. Загалом туравтобусів 30.

«Зараз у нас є гіди 21 іноземною мовою, й ми пишаємося, що тепер такий є й українською. Ми сподіваємося, що це залучить нових туристів», – заявив Грефе.

Статистика подорожей на жовтих туристичних автобусах гостями з різних країн не ведеться, але, за оцінками керівника компанії, українські пасажири становлять близько 3-5 відсотків від загального числа. Тепер їх буде більше, сподівається Грефе. Його автобуси виходять на маршрути найцікавішими місцями столиця кожні 10 хвилин з 10 до 18 години. За рік ними користуються понад 100 тисяч гостей.

Робота над тим, щоб україномовний гід з'явився в найбільшій у Берліні автобусній туристичній компанії, велася не один місяць, розповів Мельник.

«Ми не будемо зупинятися на цьому й наступного року плануємо зробити аудіогіди в головних музеях Берліна. Можливо, й у будівлі Бундестагу, який щорічно відвідують понад 3 мільйони туристів», – розповів посол.

Нагадаємо, раніше столична влада Києва розповіла, що закупить сучасні трамваї з кондіціонерамі та Wi-Fi.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: