Харківського антимайданівця амністували, а потім оголосили в розшук

Читать на русском
Київський райсуд звільнив за амністією харківського антимайданівця Сергія Юдаєва, визнавши його винним в організації масових заворушень під час захоплення Харківської ОДА.

Звільненого 6 листопада Київським райсудом Харкова за амністією антимайданівця Сергія Юдаєва оголосили в розшук.

Про це заявив начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех під час брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«6 листопада Юдаєв звільнений від покарання – 8 років в'язниці – за амністією, хоча визнаний винним за статтею 294 та статтею 296. Вчора ж слідчий Новобаварського відділення поліції оголосив йому в суді про нову підозру: за фактом побиття в медсанчастині Харківського СІЗО, але Юдаєв утримався від отримання тексту підозри. Також було заявлене клопотання про обрання для нього запобіжних заходів. Оскільки він не з'явився на засідання суду, його оголосили в розшук», – зазначив Бех.

Відповідаючи на запитання, чому Юдаєва не затримали вчора, Бех сказав: «Учора він був вільною людиною й підстав для затримання не було».

За словами адвоката Дмитра Тихоненкова, відразу після звільнення Юдаєв зник і зв'язку з ним немає: «До початку суду Юдаєв поскаржився на те, що його з колонії перевезли до Харкова, до СІЗО, де посадили в карцер, в якому незнайома людина провокувала його на бійку».

Зазначимо, 6 листопада Київський райсуд звільнив за амністією харківського антимайданівця Сергія Юдаєва, визнавши його винним в організації масових заворушень під час захоплення Харківської ОДА та в хуліганстві в редакції АТН. Вирок у частині застосування закону про амністію оскарженню не підлягає.

Раніше суд продовжив арешт антимайданівцю «Топазу». Також суд дозволив відвід прокурора у справі «Топаза».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: