Українське кіновиробництво звільнили від ПДВ

Читать на русском
До 1 січня 2023 року від ПДВ звільнять операції з постачання національних фільмів, а також постачання робіт і послуг із виробництва національних фільмів.

Виробництво українських та озвучених українською мовою фільмів не обкладатимуть податком на додану вартість до 1 січня 2023 року.

Таке рішення ухвалили депутати Верховної Ради, підтримавши законопроект №3238-д «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо державної підтримки кінематографа в Україні», передає «Слово і Діло».

На пленарному засіданні у вівторок, 7 листопада, з третьої спроби 228 депутатів проголосували «за».

Від ПДВ звільнять, зокрема, операції з постачання національних фільмів, визначених законом України «Про кінематограф», а також постачання робіт і послуг із виробництва національних фільмів.

Три українських фільми претендують на премію «Оскар»У 2018 році на церемонії Оскар будуть представлені відразу три українських фільми – Межа, Рівень чорного та Іній.

Нинішня редакція перехідних положень Податкового кодексу передбачає, що звільнення від ПДВ діяло до 1 січня 2016 року.

Також до 1 січня 2023 року звільнять від ПДВ послуги з демонстрації, розповсюдження національних та іноземних фільмів, озвучених державною мовою на території України.

Ухвалений проект також визначає, що виплачені суб'єктам кінематографа вартість товарів і послуг, а саме проїзд, проживання, харчування, страхування, навчання, пов'язані з виробництвом аудіовізуального продукту, не є додатковим благом платника податку.

Нагадаємо, на розвиток вітчизняного кіно в 2018 році уряд планує передбачити в проекті державного бюджету 500 млн грн.

Також повідомлялося, що з вересня в українських кінотеатрах щомісяця демонструватимуть по дві українські прем'єри.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: