Нацполіція переходить на роботу єдиного центру «102»

Читать на русском
Надійшло повідомлення – наряд отримує електронний виклик. Окрім оперативності реагування, це надає можливість електронної форми контролю над діями наряду.

Національна поліція ухвалила рішення про перехід на роботу єдиного центру «102».

Про це голова Нацполіції Сергій Князєв заявив 6 листопада під час наради в Маріуполі з керівниками поліції та мерами населених пунктів шести областей з обговорення розвитку програми безпеки на території Східного й Південного регіонів, передає прес-служба Нацполіції, пише «Слово і Діло».

«Національна поліція ухвалила рішення під час реформування перейти на єдиний центр «102». Людині байдуже, куди вона телефонує. Вона набирає номер, коли в неї сталася біда. Раніше дзвінки приймалися в чергових частинах відділів і відділень у різних населених пунктах. Це людський фактор, який створював негаразди та непорозуміння в нашій поліцейській системі. І таким чином ми прибираємо його», – зазначив він.

За його словам, ідея такого реформування – в отриманні сигналу на «102» в одному обласному центрі. Надійшло повідомлення – наряд отримує електронний виклик. Окрім оперативності реагування, це надає можливість електронної форми контролю над діями наряду.

Прикладом ефективної взаємодії поліції та органів місцевого самоврядування задля безпеки громадян під час наради назвали запуск на базі поліції Донецької області Єдиного аналітичного сервісного центру (UASC).

Також у рамках розвитку проекту був розроблений і запущений мобільний додаток «Поліція 102», яким передбачений виклик поліції натисканням однієї кнопки. Учасникам наради були продемонстровані можливості цієї системи регіональної безпеки на реальному прикладі.

Раніше повідомлялося, що в столиці запрацювала «поліція діалогу».

Відзначимо, 20 вересня 2017 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв навесні 2018 року запустити перше оновлення управління Нацполіції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: