Проти КНДР запровадили нові санкції

Читать на русском
Напередодні візиту президента США Дональда Трампа влада Південної Кореї наклала санкції на ще 18 громадян Північної Кореї.

Напередодні візиту президента США Дональда Трампа влада Південної Кореї наклала санкції на ще 18 громадян Північної Кореї.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

КНДР стала глобальною загрозою – СтолтенбергБалістичні та ядерні випробування Північної Кореї – це зневага Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Як зазначається, особи, на яких накладено обмеження, прямо пов'язані з північнокорейськими банками, 14 з них базуються в Китаї, двоє - в Лівії і ще двоє - в Росії.

«Це все люди з фінансових установ КНДР, які вже потрапили під санкції ООН», - розповіло джерело в уряді, яке побажало залишитися анонімним.

Ці люди є високопоставленими чиновниками Північної Кореї, які пов'язані з ракетною і ядерною програмами КНДР і з зовнішньоекономічною діяльністю.

У прес-службі Міністерства внутрішніх справ Південної Кореї заявили, що мета цих заходів змусити «не мати проблемних транзакцій з КНДР».

«Ми сподіваємося, що це внесе свою лепту в блокування основних джерел іноземної валюти для Північної Кореї і запобіжить розробку нею зброї масового знищення», - додали у відомстві, підтвердивши, що нові санкції приурочені до візиту Трампа в Сеул.

Як повідомлялося, Північна Корея виключає можливість переговорів зі Сполученими Штатами Америки про скасування своєї ядерної програми і загрожує збільшенням арсеналу, якщо Штати не скасують свою «ворожу політику» щодо країни.

Раніше Південна Корея відмовилася від розробки ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: