Війна на Донбасі: стало відомо, чому загострилася ситуація в АТО

Читать на русском
За останні два тижні відбулася ротація відразу декількох бойових бригад, їхні місця зайняли інші підрозділи.

У зоні АТО почалося чергове загострення. На вихідних вперше протягом місяця бойовики почали застосовувати заборонені Мінськими домовленостями реактивні установки залпового вогню «Град». За інформацією прес-центру штабу АТО, бойовики стріляли по Опитному та Авдіївці Донецької області. В неділю бойовики випустили по цих населених пунктах 110 та 137 снарядів відповідно.

«Порушуючи Мінські домовленості, незаконні збройні формування окремих районів Донецької області вчергове ставлять під загрозу життя мирних мешканців. Тим самим демонструючи, що здоров'я, а найголовніше – життя мирного населення, людей похилого віку та дітей, які у вихідний день гуляли вулицями й займалися повсякденними справами, не має для них жодної цінності. Це вкотре підтверджує, що керівництво бойовиків навмисно йде на подальше загострення конфлікту й демонструє небажання дотримуватися режиму припинення вогню», - повідомили в прес-центрі штабу АТО.

Як розповіли «Слову і Ділу» військові, які несуть службу в Донецькій області, активність бойовиків може бути пов'язана з переміщеннями сил ЗСУ. За останні два тижні відбулася ротація відразу декількох бойових бригад, їхні місця зайняли інші підрозділи.

«А будь-яке переміщення техніки та живої сили бойовики сприймають як сигнал до дії. «Градів», звичайно, давно не було, але ми, повірте, дали гідну відповідь і показали, що не терпітимемо таких провокацій», – зазначили військові.

Раніше голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що серед російських бойовиків більше тих, хто прибуває на Донбас за гроші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: