Опальний Пучдемон знайшов притулок – ЗМІ

Читать на русском
В Австрії можуть прийняти лідера Каталонії Карлеса Пучдемона, на якого Іспанія видала міжнародний ордер на арешт.
Карлес Пучдемун

В Австрії можуть прийняти лідера Каталонії Карлеса Пучдемона, на якого Іспанія видала міжнародний ордер на арешт.

Як інформує «Слово і Діло», про це газеті Osterreich повідомив претендент від Австрійської партії свободи на посаду міністра закордонних справ Норберт Хофер.

Незалежність Каталонії: що спільного у Іспанії з УкраїноюПолітичну кризу в Іспанії вже давно порівнюють із процесами в Україні. Що спільного в цих історіях боротьби за незалежність, розбиралися експерти.

«Я з розумінням ставлюся до Іспанії, яка не хоче втратити важливу частину себе, а також до Каталонії, яка прагне свободи. Але я не приймаю поліцейське насильство, події, що відбулися мені зовсім не сподобалися ... Не думаю, що Австрія повинна йому відмовляти у в'їзді, якщо він вирішить до нас приїхати», - заявив Хофер.

Також він підкреслив, що Австрія повинна в таких питаннях залишатися нейтральною стороною. «Ми не повинні займати чиюсь сторону, нам треба бути посередником і активно грати цю роль», - зазначив Хофер.

Раніше повідомлялося про те, що екс-главу уряду Каталонії повинні викликати на допит до прийняття рішення про його екстрадицію. Сам же екс-глава Каталонії зібрався на вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: