МОЗ хоче розширити перелік обов'язкових щеплень

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість включення до національного календаря щеплень ще декількох вакцин.

Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість включення до національного календаря щеплень ще декількох вакцин.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Медреформа і корупційні ризики: лікар має знати, що ціна хабара – позбавлення ліцензії на 10 роківДиректор із наукового розвитку Центру політико-правових реформ розповів про головні корупційні ризики реформи медицини.

Йдеться, зокрема, про включення специфічної вакцини від менінгіту, а також вакцин від ротавірусної, папіломавірусної та пневмококової інфекцій.

«Питання включення специфічної вакцини від менінгіту та інших вакцин (пневмококової, ротавірусної, папіломавірусної) до національного календаря щеплень вивчається й має бути розглянуте окремо з урахуванням багатьох факторів», – зазначено в повідомленні.

У відомстві наголосили на тому, що оскільки зараз ці вакцини, в тому числі й специфічна вакцина для профілактики менінгіту, не включені до національного календаря щеплень, вони не закуповуються за кошти державного бюджету, однак можуть бути придбані за рахунок місцевих бюджетів.

Водночас за кошти держбюджету закуповується hib-вакцина від гемофільної інфекції – вакцина від захворювань (включаючи менінгіт), збудником яких є Haemophilus influenzae (гемофільна паличка) типу b.

Раніше стало відомо, де в Києві слід вакцинуватися від грипу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: