Кличко відзвітував, скільки ще в Києві залишилося будівель без тепла

Читать на русском
Столичний градоначальник Віталій Кличко підтвердив інформацію, що в місті станом на сьогодні без опалення залишаються понад 300 житлових будинків через пошкодження мереж.

Столичний градоначальник Віталій Кличко підтвердив інформацію, що в місті станом на сьогодні без опалення залишаються понад 300 житлових будинків через пошкодження мереж.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

За словами Кличка, ремонтні бригади роблять все можливе, щоб в найкоротші терміни ліквідувати всі аварійні ситуації.

У той же час, зазначив він, значна кількість аварій пов'язана зі зношеністю тепломереж, що не ремонтувалися десятиліттями.

«Ми робимо все, щоб оперативно реагувати на такі аварії та ліквідувати їх», - запевнив Кличко, проте зазначив, що рішення цієї проблеми вимагає дуже великих коштів.

Міський голова також нагадав, що цього року закінчується концесія з «Київенерго» і місто розглядає можливість, або передати всі тепломережі в муніципальне управління, або залучити міжнародних операторів, які можуть прийняти мережі в ефективне управління.

«Ми вирішуємо це питання. Наше першочергове завдання - міняти труби і залучати інвестиції. І ми розраховуємо на іноземних партнерів, які мають досвід в управлінні енергетичними активами», - зазначив Кличко.

Нагадаємо, 27 жовтня в «Київенерго» заявили про відсутність опалення в 234 житлових будинках. А 31 жовтня Кличко заявив, що з початку опалювального сезону в Києві до опалення підключено 97% житлових будинків, при цьому повідомив про усунення наслідків 400 випадків проривів на теплотрасах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: