Молдова виконала третину вимог Угоди про асоціацію з ЄС

Читать на русском
Трирічний план реалізації Угоди, розроблений в 2014 році, Молдова вже виконала більш ніж на половину. Однак влада зіткнулася з певними труднощами.

Молдова виконала передбачені Угодою про асоціацію з ЄС умови та вимоги лише на 34%.

Про це, звітуючи щодо впровадження Угоди, заявила віце-міністр закордонних справ і європейської інтеграції Даніела Морарь, інформує Newsmaker, передає «Слово і Діло».

Виступаючи в парламентській комісії із зовнішньої політики та європейської інтеграції, Морарь не змогла чітко відповісти на запитання депутатів, з якими труднощами зіткнулася влада при реалізації договору. За її словами, складно говорити про проблеми узагальнено: в кожній галузі, регульованій угодою, є своя специфіка.

При цьому, за словами Морарь, трирічний план реалізації Угоди, розроблений у 2014 році, виконаний на 73%.

Мігранти з України в ЄС: що стане головною загрозою для країниНизький рівень життя в Україні, безробіття дедалі частіше змушують шукати світло в кінці тунелю десь далеко за кордоном або хоча б замислитися про це. А після безвізу з ЄС узагалі заговорили про нову хвилю міграції українців. Оцінку ситуації дали експерти.

Депутати схвалили звіт, але зажадали більше інформації про дії уряду в цій галузі.

Угода про асоціацію між Молдовою та ЄС була підписана 27 червня 2014 року в Брюсселі. Парламент Молдови ратифікував документ 2 липня 2014-го, а Європарламент – 13 листопада того ж року.

Нагадаємо, що Рада ЄС затвердила Угоду про асоціацію з Україною 11 липня. Таким чином, Європейський Союз остаточно завершив ратифікацію Угоди. Вона набула чинності 1 вересня цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: