Стало відомо, якою нерухомістю в Києві володіє син Авакова

Читать на русском

Син керівника Міністерства внутрішніх справ володіє в Києві елітною квартирою вартістю понад мільйон доларів.
Олександр Аваков

Син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков володіє величезною квартирою практично в центрі Києва й двома підземними паркінгами. Судячи з даних Єдиного реєстру нерухомого майна, в нього є квартира в 700 м від станції метро «Олімпійська» площею 375,2 кв. м з місцями в підземному паркінгу.

Як стало відомо «Слову і Ділу», власником елітної нерухомості син міністра внутрішніх справ Арсена Авакова став ще в травні 2014 року.

Елітний житловий комплекс «Альпійське містечко», де живе син голови МВС, був збудований у 2011 році й розташований на вул. Протасов Яр. Територія перебуває під цілодобовою охороною, ліфт зручно спускається прямо в підземний паркінг, тут є свій фітнес-центр, а з вікон відкривається панорамний вид на центр Києва.

Середня ціна квадратного метра в цьому будинку становить 2,9 тисячі доларів (з ремонтом) та 1,6 тисячі доларів (без обробки, відразу після будівельників). Тобто квартира Олександра Авакова з ремонтом потягне приблизно на 1,1 мільйона доларів.

Зазначимо, що Аваков-молодший не є державним службовцем.

Нагадаємо, у вівторок, 31 жовтня, НАБУ заявило, що проводить обшуки в Олександра Авакова. Його, а також колишнього заступника голови МВС Сергія Чеботаря, звинувачують у розтраті понад 14 млн грн із держбюджету, які вони нібито привласнили під час закупівель рюкзаків для МВС у 2014-2015 роках. Аваков і Чеботар затримані.

Сьогодні, 1 листопада, Солом'янський суд обере їм запобіжний захід. Голова МВС Арсен Аваков, як і його син Олександр, називають справу сфабрикованою й політично заангажованою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: